Aanpak:

Mijn aanpak kan ik samenvatten als; Observerend onderzoeken. 

Ik observeer de mens en zijn omgeving, wat zijn de successen en wat zijn de leerpunten. Ik hou ervan om betrokkenheid te ontwikkelen en de boel open te gooien. 
Met interesse en betrokkenheid verkennen we;

 • Hoe is de huidige context ontstaan? 
 • Waar staat men nu? 
 • Waar droomt men van? 
 • Waar wil men naar toe?
 • Wat is daarvoor nodig? 
 • Wie kunnen daarbij helpen?

Mijn aanpak in 4 stappen; chicken 2742352 1920

 1. Tijdens de eerste kennismaking gaat het vooral om luisteren en een “foto maken” van de situatie.
  Observerend onderzoeken typeert het beste wat ik doe. Ik “lees” het gezin, bedrijf en de omgeving; hoe het eruit ziet, hoe u gekomen bent waar u nu staat….… Ik scan wat de kansen en mogelijkheden zijn en zie ook snel de grenzen.  Ik ben vooral luisterend en stel veel vragen.  
 2. Coachvraag en coachdoel vast stellen
  Wat is je vraag en wat wil je bereiken.
 3. Coaching traject
  Coaching is een aanpak die ertoe leidt dat mensen inzichten verwerven. Als je die inzichten hebt gekregen dan kun je daar mee verder, daar ontstaat ruimte om knopen door te hakken.
 4. Advies/proces begeleiden 
  Als duidelijk is waar iemand voor gaat en wat iemand wil bereiken is het ook mogelijk om een proces in te richten. Gelet op mijn jarenlange ervaring als agrarisch adviseur (25 jaar) en ruime bestuurlijke ervaring ben ik in staat om een proces in te richten dat de doelen haalbaar maakt 

Heb je een persoonlijk vraagstuk waar je graag in gecoacht wilt worden? Of een situatie waarin je liever enkel een zakelijk advies ontvangt? Natuurlijk behoort dat ook tot de mogelijkheden. In overleg komen we samen tot een aanpak die voor jou en jouw situatie het beste werkt.

Contact

 logo Vonckenadvies

 

Bochtstraat 2

6035 SH Ospel

logo met payoff

Zoeken